Naim Daniel Hadir Lagi Lewat Single Berjudul Purnama

Naim Daniel Hadir Lagi Lewat Single Berjudul Purnama

Naim Daniel Hadir Lagi Lewat Single Berjudul Purnama

TABLOIDBINTANG. COM – Single berjudul “Sembah” yang dibawakan Naim Daniel sukses merajai sejumlah tagga lagu di Malaysia sekaligus meraih dua penghargaan dalam 2020 Mid Year JOOX Music Awards.

Baru-baru ini Naim berkolaborasi dengan Hael Husaini dan Haqiem Rusli dengan single bertajuk “Lara” yang menduduki peringkat kedua trending di YouTube dan kini menduduki peringkat ketiga dalam tangga lagak Malaysia 50 di Spotify.

Yang terbaru, Naim tampil lagi dengan lagu “Purnama”, dengan bergenre ballad. Lagu ini diciptakan Amzar Razqa, Hanis Rafi, serta Omar K. Amzar.

Naim hadir lagi secara lagu Purnama, yang bergenre ballad. (Istimewa)

“Naim adalah penyanyi yang sesuai dan terbaik buat lagu Purnama tersebut, ” ujar Omar.

Dijelaskan Naim, lagu Purnama diperuntukkan untuk mereka yang merindukan karakter yang dikasihi dan mendoakannya walaupun ia telahk tiada.

“Jadi buat semua yang sedang hidup, sentiasa hargai dan beritahu keluarga dan rakan-rakan yang kerap bahawa anda menyayangi mereka sebelum terlambat, ” ujarnya.

Video klip lagu Purnama sudah selesai digarap oleh World Peace Entertainment, yang mengisahkan seorang adam yang mengalami tekanan emosi serta mental setelah kehilangan seseorang yang dia kasihi. Video klip tersebut bisa disaksikan mulai 27 November 2020, di YouTube World Peace Entertainment.

(ari)